Cursussen & Workshops


Ik geef verschillende soorten workshops en cursussen bij verscheidene instanties.

Hieronder volgen een aantal opdrachtgevers en informatie over wat ik daar doe of gedaan heb. Mocht je geïnteresseerd zijn in het volgen van een workshop of wil je mij boeken voor een lezing of workshop stuur dan een bericht naar franka.karsten@gmail.com.


 

theschooloflifelogo

Ik verzorg verschillende classes bij The School of Life Amsterdam waaronder:

  • How to have better conversations
  • Boost je zelfvertrouwen
  • Wat is geluk, en waar is het?

Zie voor meer informatie  www.theschooloflife.com/amsterdam 


 

De Proefplaats

Thema avond ‘Geluk’  in Paviljoen PoP

‘We kennen de bekende uitspraken wel: Geluk zit in een klein hoekje of geluk is voor de domme. Maar wat nou als je droomt over een groots en meeslepend leven? Hoe kan je dat verdomde kleine hoekje van geluk dan nog vinden? Ondanks dat je leven vaak redelijk prettig verloopt houdt de vraag naar gelukkig zijn je bezig. Tijdens deze workshop ga je onder leiding van Franka Karsten op onderzoek uit naar wat gelukkig zijn nu eigenlijk is. We bespreken de geschiedenis van het geluk, hoe de kijk op geluk in de loop der jaren is veranderd en wat voor gevolgen dat heeft voor ons individuele leven.’


 

mag het licht aanWorkshop-experience: Instant Geluk – Bij het ‘Mag het Licht Aan Festival’ van de Humanistische Alliantie. In samenwerking met Anne-Greet
van Rootselaar.

‘In vogelvlucht en straaljagertempo genieten, lekker bezig zijn, in balans komen, vreugde voelen, zorgeloosheid ervaren om zo ‘het geluk’ te vinden, ervan uitgaand dat het daarnaast toch ook puur toeval is als het geluk ons overkomt. Franka en Anne-Greet nemen je mee in een wervelwind van zintuigelijk genot en cognitieve inspanning. Dit allemaal in maximaal 20 minuten!


 

aluinLezing bij Aluin’s bijbelklassiekers – theatervoorstelling

Ik gaf een lezing als introductie bij een toneelvoorstelling van Theatergroep Aluin. Waar ik vanuit het humanisme en ethiek sprak over de invloed van de Bijbel in onze cultuur.