Wat is geluk?

Er worden hele tijdschriften volgeschreven over de kleine dingen die het ‘m doen. En dan zeggen we ook nog eens dat geluk met de dommen is. Je zou bijna denken dat je eigenlijk niet helemaal geslaagd bent als je je niet happy voelt. Wat nu als je droomt over een groots en meeslepend leven en niet van kleine, eenvoudige dingen? Wat als je vooral veel reden hebt om ongelukkig te zijn? Hoe kan je dat verdomde kleine hoekje van geluk dan vinden?

 

floris 2

In de radiodocumentaire Dokter, ik moet gelukkig zijn zoekt Floris Alberse (28) uit hoe diep de geluksobsessie in onze samenleving en generatie zit. Hij gaat bovendien op zoek naar een ander doel in zijn leven. Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk.

Floris heeft de les ‘Wat is geluk? en waar is het?’ van mij bij The School of Life gevolgd. Ik heb meegewerkt aan zijn radiodocumentaire en een artikel geschreven voor de site www.dokterikmoetgelukkigzijn.nl.

Dokter, ik moet gelukkig zijn is een initiatief van Floris Alberse in samenwerking met de VPRO en het programma RadioDoc (VPRO/NTR) op NPO Radio 1. Beluister de radiodocumentaire hier 

 

spijkers met koppen

Dolf Jansen en Felix Meurders gingen op Radio 2 (VARABNN) in gesprek met Franka Karsten (The School of Life) en Floris Alberse in het programma Spijkers met Koppen. Beluister het fragment hier